VI MATCHER LAVESTE NETPRIS I DANMARK • Fri fragt ved køb over 500 kr.

Din fødselssten

Historien

De første fødselssten mener man der kan spores tilbage til Aron, Moses bror. I Anden Mosesbog, i det gamle testamente, beskrives man Aron der bar en brystplade med 12 forskellige sten, hvor hver sten repræsenterede stammer i Israel. Dog var det først omkring 500 år efter at man fandt en sammenhæng mellem de 12 ædelstene Aron bar i sin brystplade, og månederne på året. Igennem tiden og i forskellige kulturer dette båret traditioner med sig, og den moderne tradition med at bære sin egen fødselssten begyndte i det 16. århundrede.


Januar - Granat

Er du født i januar er din fødselssten Granat. Granat er kendt for sin røde farve, men den findes også i mange andre farver. Navnet "granat" kommer af det Latinske ord "granatus" og referere til sin rå form som ligner frø fra et granatæble. 

 

Ædelstenen spirituelle kvaliteter symboliserer både hengivenhed, passion, krælighed og sandhed. Granaten er blevet brugt til udsmykning igennem flere år, og især ægypterne var glade for stenens smukke farver. Ædelstenen blev også båret meget af kongelige og adelige i middelalderen. 

Februar - Ametyst

Ædelstenen Ametyst har de flotteste lilla nuancer som går fra helt bleg syrenlilla, til en meget dyb lilla. Ædelstenens spirituelle kvaliteter symbolisere mod, fred. sindsro og skulle eftersigende have healende effekter. Ædelstenen blev ofte båret af soldater i krig, da man troede på at stenen ville beskytte dem. 


Marts - Akvamarin

Er du født i marts måned, er din fødselssten den smukke akvamarin, som udstråler rolig energi fra havet. Ædelstenen kendetegnes ved den smukke blågrønne nuancer, og det siges at man i gamle dage tog ædelstenen med sig, når man tog ud på havet, for at beskytte sig imod havets magtfulde kræfter. Søfolk har også gennem tiden brugt stenen til ofring, og kastet den i havet til havguden Poseidon. Ædelstenen spirituelle kvaliteter symboliserer klarhed, sindsro og harmoni. 

April - Diamant

Ædelstenens navn Diamant kommer af den græske ord "adamas" som betyder uovervindelig. Ædelstenens spirituelle kvaliteter symboliserer styrke, uovervindelighed og velstand. Diamanten har i flere år været et klassisk valg til kærlighedsforhold, hvor styrke og kærlighed er blevet en kendt symbolik for diamanten. Der går flere historier om diamantens skabelse, heriblandt at stenen blev skabt af et lynnedslag eller skabt af en tårer fra gud. 

Maj - Smaragd

Er du født i maj er din fødselssten ædelstenen smaragd. Smaragden er kendt for sine dybe grønne farve og det har derfor også været en populær ædelsten igennem tiden. Før i tiden var nogle af de egenskaber man tildelte smaragden at den var et symbol på fertilitet og udødelighed, og stenen har også være tilknyttet til kærlighedsguden Afrodite. Smaragdens spirituelle kvaliteter er blandt andet glæde, intelligens og kærlighed. 

Juni – Perle & Månesten

Både ædelstenen Perle og Månesten er din fødselssten hvis du er født i juni måned. 

Perlens spirituelle egenskaber er: uskyld, renhed, tillid og venskab. Perlen som er skabt i havets dyb, er den eneste ædelsten skabt af et levende dyr. Perlen er blevet brugt igennem tiden for at symbolisere rigdom helt fra 2206 f. kr.  

Månestenens spirituelle kvaliteter er moderskab, kærlighed, omsorg, feminitet. Månestenen blev også engang brugt hos barnløse kvinder, da man mente at månestenen kunne stærke en kvindes fertilitet. Nogle kulturer troede sågar at hvis man lagde stenen under tungen, ville det være muligt at kunne se ind i fremtiden.

Juli - Rubin

Rubin ædelstenen kendetegnes ved den dybe røde farve. Rubinens spirituelle egenskaber er lidenskab, kærlighed, magt og selvsikkerhed. Før i tiden blev stenen brugt af kongelige og adelige for at udtrykke magt og velstand. Det siges at hvis man bar ædelstenen i venstre side af kroppen, ville man få et fredfyldt liv. Nogle mener at stenen kan hjælpe med at fjerne negative energier og mareridt. 

August - Peridot

Har du fødselsdag i august er din fødselssten Peridot. Den grønne sten med den gyldne undertone, bliver formet dybt under jordens overflade, og kommer op til jorden igennem vulkan udbrud. I Ægypten troede man at denne gyldne ædelsten faldt ned fra himmelen og den var derfor opkaldt som solens ædelsten. Stenens spirituelle kvaliteter er blandt andet, harmoni, sundhed og velbehag. Det siges at ædelstenen er god at bære hvis man ønsker at slippe dårlige og negative energier. 

September - Safir

Denne smukke og meget kendte ædelsten safiren er blandt andet kendt for sin meget brede farve palette. Ædelstenen opstår af mineralet korund, og det er miljøet omkring stenen såsom temperaturer og forholdene der afgør hvilken farve ædelstenen får. Det er dog kun hvis ædelstenen er rød, at den bliver kaldt en Rubin, alle andre farver bliver kaldt safir. Ædelstenens spirituelle kvaliteter symboliserer loyalitet, kærlighed og ro. 

 

Oktober – Opal & turmalin

Ædelstenen Opal spirituelle kvaliteter er: kreativitet, kærlighed, frihed og troskab. Opalen er god at bære, hvor man ønsker at komme af med negative tanker. Opalen har flere folkesagn, blandt andet den i det gamle Grækenland, hvor man mente at stenen kunne give kræfter til at se ind i fremtiden og beskytte mod alvorlige sygdomme. Ædelstenen bliver dannet af hydreret silikat mineraler og optil 90% af alle Opal ædelstene er dannet i Australien. 

Ædelstenen Turmalin spirituelle kvaliteter er tolerance, selvtillid, positiv energi og medfølelse. Turmalinen kommer fra Brasilien, USA, Sri Lanka, Madagaskar, Afghanistan mf. 

November - Topas

Har du fødselsdag i november er din fødselssten Topas. Ædelstenen udvindes i blandt andet Brasilien, Pakistan, Nigeria, og Sri Lanka. Topas kommer i flere farver, som blå, lilla, grøn, brun, hvid og gul. Topas spirituelle kvaliteter er kærlighed, sundhed og det siges at ædelstenen kan beskytte mod mareridt og uheld. Topas ædelstenen bliver også knyttet sammen med afslapning og kan bidrage til rolige omgivelser.  

December – Turkis

Ædelstenen turkis er en meget unik sten og den kendetegnes ved dens smukke unikke blågrønne farve. Turkis er en meget eftertragtet sten, og det skyldes at den kun udvindes få steder i verden. Turkis spirituelle kvaliteter er kærlighed, venskab, sindsro og visdom. Turkis ædelstenen er igennem tiden blevet brugt til smykker og til andre pyntegenstande. Der er fundet turkis i gamle grave i Ægypten, og i det gamle Grækenland bar kvinderne den smukke blågrønne ædelsten for at symbolisere renhed. Det siges at turkis er en god sten at bære for følsomme sjæle.
Trustpilot